• Novinky

            • 22.3.2024- SOČ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 22.3.2024- SOČ .

              22.3.2024 sa konala na našej škole Stredoškolská odborná činnosť /SOČ/ trnavského kraja. Súťaž je zameraná na 17 odborných oblastí (prírodovedné, technické, humanitné a spoločensko-vedné odbory), ktorej cieľom je podpora a vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov stredných škôl. Podmienkou boli písomné odborné práce, ktoré autori prezentovali a obhajovali ústne pred odbornou hodnotiacou komisiou. Súčasťou práce je aj vlastná tvorba. Na tohtoročnej SOČ sa zúčastnilo vyše 130 žiakov. Mimoriadne úspechy žiakov sú zohľadňované pri prijímaní na vysoké školy. V každej kategórii postupujú do celoštátneho kola prvé dve miesta.

            • Blahoželáme Laure Morovičovej k víťazstvu v súťaži s WocaBee

            • Naša šikovná žiačka Laura Morovičova z 1.HA vyhrala vo vianočnej súťaži v anglickom jazyku s aplikáciou WocaBee a získala hodnotnú odmenu - tablet. Srdečne blahozelame!!! Dúfame, že tým i motivuje ďalších študentov k precvičovaniu slovnej zasoby cez WocaBee aplikáciu. Ing.Jasna Zorič, vyučujúca predmetu ANJ.

            • 14.2.2024 - Zaľúbené valentínky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 14.2.2024 - Zaľúbené valentínky .

              Štrnásty deň vo februári sa označuje ako Deň zaľúbených a preto sme sa rozhodli so študentským parlamentom potešiť žiakov,učiteľov,majstrov a zamestancov školy úprimnými blahoželaniami. Žiaci sa chceli poďakovať spolužiakom,venovať milé slová učiteľom a tak podporiť priateľské medziľudské vzťahy. Všetky valentínky vytvorili žiaci na hodinách slovenského jazyka a členovia parlamentu si ich prečítali. Bolo ich až 107. Vybrali tie najkreatívnejšie a tie zazneli v školskom rozhlase. Takisto si pripravili pre žiakov súťaž o najpresnejší odhad cukríkov ukrytých v škatuľke. Všetky triedy si tipli,koľko cukríkov sme do nej ukryli. Sladkú odmenu vyhrali žiaci z triedy III.CK,ktorí boli síce na praxi,ale zastúpila ich pani profesorka Vavríková. Srdečne gratulujeme,pretože v škatuľke bolo 172 cukríkov a pani profesorka s tipom 166 bola najbližšie k presnému počtu. Výhru jej zaniesli členovia parlamentu a jej radosť bola obrovská. Všetkým želáme krásny valentínsky deň plný lásky.

            • Zaľúbený VALENTÍN 2024

            • Štrnásty deň vo februári sa označuje ako Deň zaľúbených, a preto sme sa rozhodli so študentským parlamentom potešiť žiakov, učiteľov, majstrov a zamestancov školy úprimnými blahoželaniami. Žiaci sa chceli poďakovať spolužiakom, venovať milé slová učiteľom, a tak podporiť priateľské medziľudské vzťahy. Všetky valentínky vytvorili žiaci na hodinách slovenského jazyka a členovia parlamentu si ich prečítali. Bolo ich až 107. Vybrali tie najkreatívnejšie a tie zazneli v školskom rozhlase. Takisto si pripravili pre žiakov súťaž o najpresnejší odhad cukríkov ukrytých v škatuľke. Všetky triedy si tipli, koľko cukríkov sme do nej ukryli. Sladkú odmenu vyhrali žiaci z triedy III.CK, ktorí boli síce na praxi, ale zastúpila ich pani profesorka Vavríková. Srdečne gratulujeme, pretože v škatuľke bolo 172 cukríkov a pani profesorka s tipom 166 bola najbližšie k presnému počtu. Výhru jej zaniesli členovia parlamentu a jej radosť bola obrovská. Všetkým želáme krásny valentínsky deň plný lásky.

            • Valentínska kvapka krvi

            • Tak ako každý rok aj tento rok naša škola organizuje " Valentínsku kvapku krvi".

              Uskutoční sa :  20.02.2024 o 8,00 hod pred hlavným vchodom Galantskej nemocnice. 

              Pridaj sa aj ty k mnohým, ktorí môžu zachrániť nejden život svojou kvapkou krvi. 

              Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú a pridajú sa k nám p.uč. Székházi-Hlavatá a Mésárošová 

               

            • Náš pohľad na výstavu BODY WORLDS v Bratislave

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Náš pohľad na výstavu BODY WORLDS v Bratislave.

              V utorok 23. januára 2024 si študenti tried III. CK a IV.HA prezreli v Bratislave fascinujúcu výstavu skutočných ľudských tiel BODY WORLDS. Výstava nám poskytla úžasný zážitok z detailného spoznávania tajomstiev ľudského tela, poukázala na prepojenie medzi našim životným štýlom a jeho dopadom na naše telo i náš život. O ľudskom tele, o tom ako fungujú naše orgány a ako reagujú na bežné ochorenia nám porozprávali študentky medicíny. Zároveň sme na vlastné oči videli následky ochorení zo závislostí ako je konzumácia alkoholu či fajčenie. Veľmi reálne sme mohli porovnať zdravú pečeň s pečeňou alkoholika a zdravé pľúca s pľúcami fajčiarov. Taktiež sme sa zoznámili mechanizmom umelých kolenných alebo bedrových kĺbov či umiestnením implantátov. Táto výstava nám dala možnosť získať nový pohľad na seba samých.

            • 1. Študentský ples 2.2.2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 1. Študentský ples 2.2.2024.

              Prihláste sa na 1. Študentský ples, ktorý sa bude konať 2.2.2024 Cena 19,90 - vstupenky budeme losovať v tombole! Na mieste si môžete dokúpiť ešte lístky za 0.20 centov. Môžete pozvať so sebou aj priateľa alebo priateľku! Počas plesu platí školský poriadok! V prílohe si pozrite bližšie informácie :) Tešíme sa na vás Kabinet nemeckého a anglického jazyka

            • Na stretnutí so seniormi

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Na stretnutí so seniormi.

              V predvianočnom čase sa študenti prvého, tretieho a štvrtého ročníka hotelovej akadémie spolu s pedagógmi pokúsili okrem štúdia urobiť o čosi viac. Rozhodli sa slovom a piesňou spríjemniť deň seniorom v zariadení Patria v Galante, popriať obyvateľom zariadenia krásne vianočné sviatky, vyčariť príjemnú vianočnú atmosféru a zároveň ich obdarovať vlastnoručne upečenými dobrotami. Tretiaci spolu s Ing. V. Kamenickou napiekli sladké vianočné pečivo, prváci so štvrtákmi a Ing. A. Švancárovou slané pečivo. Okrem pečiva sme pripravili aj krátky kultúrny program. Študenti prvého ročníka spolu s Mgr. A. Mikulou nacvičili pásmo vianočných piesni a prianí. K sviatočnej pohode prispela i jedna z najznámejších kolied Tichá noc, ktorú si zanôtili so študentami i seniori a to hneď v troch jazykoch - po slovensky, anglicky i maďarsky. Veríme, že sme seniorov potešili, spríjemnili im predvianočný čas a budeme sa tešiť na stretnutie opäť na budúci rok.

            • 1. Študentský ples

            • Pripoj sa aj ty a prídi na náš 1. študentský ples. Bude sa konať v našej reštaurácii TREND, dňa 02.02.2024 a cena je 19.90 € . Bližšie informácie sa dozvieš v kabinete anglického a nemeckého jazyka. Takže neváhaj a prihlás sa cez edupage aj ty. Tešíme sa na vás -  kolektív učiteľov 

            • Exkurzia - Viedeň 12.12.2023

            • Dňa 12.12.2023 sa študenti našej školy zúčastnili exkurzie do hlavného mesta Rakúska Viedne. Navštívili sme tam Vienna Time Travel - kde sme prežili históriu Viedne na vlastnej koži. Ďalej sme navštívili dominantu mesta, ktorou je Dóm svätého Štefana (Stephansdom) a pokračovali sme na krásne vianočné trhy, ktoré nás očarili svojou bohatou výzdobou, krásnymi stánkami, kolotočom a mnohými inými atrakciami. Exkurzia sa vydarila, prialo nám aj počasie a domov sme sa vrátili všetci plní zážitkov. Celou cestou nás sprevádzali pani sprievodkyňa Gitka, ktorá nám stručne porozprávala zaujímavé veci o Viedni a o mnohých iných zaujímavostiach. Študentom sa touto cestou chceme poďakovať za ich vzorné správanie a za krásny deň prežitý s nimi. Kolektív jazykárov (p.uč. Mikula, p.uč. Zorič a p.uč. Mésárošová) 

            • Školská súťaž v príprave moderného pokrmu.

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školská súťaž v príprave moderného pokrmu. .

              Dňa 28.11 2023 na našej škole prebehla školská súťaž v príprave moderného pokrmu. Základným mottom súťažnej úlohy bolo pripraviť jedlo s charakterom „Špecialita minútkového pokrmu – v modernej úprave“.

              Dňa 28.11 2023    na našej škole prebehla školská súťaž v príprave moderného pokrmu.

              Základným mottom súťažnej úlohy bolo pripraviť jedlo s charakterom „Špecialita  minútkového pokrmu –  v modernej úprave“.

              Do súťaže sa zapojilo 7 žiakov:  z   odboru kuchár Domonkosová Tiffany , kuchár-cukrár – Váradyová Mária, Farkaš Tibor, hotelová akadémia – Kovalovská Daniela, Gažová Adela, Košičárová Natália, Šimko Samuel.

              Ich súťažnou úlohou bolo pripraviť  dve rovnaké porcie kompletného pokrmu s využitím povinnej suroviny – bravčová panenka.

              Kritéria hodnotenia vychádzali zo smerníc WACS, kde sa hodnotilo mise en place, použitie surovín, zostava pokrmu a technologické postupy, dodržanie časového limitu, chuť ,vzhľad, prezentácia jedla.

              1. miesto získala Domonkosová Tiffany z  – Bravčové medailóniky so šípkovou omáčkou, bylinkovým maslom a rösty.
              2. miesto získal Šimko Samuel  - Bravčová panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom.
              3. miesto získala Váradyová Mária -  Bravčové medailóniky s jemne pikantnou slivkovo-jablkovou omáčkou s bylinkovými lievancami.